Pomóżcie mi
Janka: 3x+2 = 25* 5x
3 wrz 21:41
olekturbo: 3*32=52*5x
podziel przez 5x albo przez 3x i zastosuj zmienną t
3 wrz 21:43
J:
⇔3x+2 = 5x+2 ... , a to jest spełnione tylko dla: x + 2 = 0
3 wrz 21:44
J:
@olekturbo ...chyba falstart
3 wrz 21:45
Janek191:
3
2*3
x = 5
2*5
x
| | 3 | | 5 | | 3 | |
( |
| )x = ( |
| )2 = ( |
| )−2 |
| | 5 | | 3 | | 5 | |
3 wrz 21:45
Janka: Dziękuje
3 wrz 21:48
olekturbo: czemu falstart?
3 wrz 21:50
J:
ze zastosowaniem zmiennej t
3 wrz 21:51
olekturbo: racja
3 wrz 21:52
Janka: To macie po buziaku
3 wrz 22:02