algebra
gebra: | | 7 | |
Dana jest rodzina przedzialow An=(− |
| , 7 √n − 7) |
| | n | |
3 wrz 20:32
Janek191:
I co z tą rodziną ?
3 wrz 20:35
gebra: olicz U An i ∩ An Pod ∩ I ∪ n nalezy do naturalnych
3 wrz 20:35
gebra: ?
3 wrz 20:59
Janek191:
∞
∪ An = (− 7; +∞)
n=1
3 wrz 22:32
ICSP: n nie może należeć do naturalnych.
3 wrz 22:38
Janek191:
∞
∩ An = { 0 }
n = 1
3 wrz 22:39
Janek191:
@ ICSP : ? Dlaczego ?
3 wrz 22:40
ICSP: ponieważ dla n ≤ 47 (z wyłączeniem n = 1) dane przedziały nie istnieją.
3 wrz 22:42
Janek191:
Pomyliłem się co do iloczynu
3 wrz 22:43
Janek191:
A
2 = ( − 3,5 ; 7
√2 − 7 )
| | 1 | |
A3 = ( − 2 |
| ; 7√3 − 7 ) |
| | 3 | |
itd.
3 wrz 22:46
ICSP: ojc, nie widziałem 7 przed
√n
3 wrz 22:47
gebra: Dziekuje
4 wrz 08:55