matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria analityczna
MysteriousCore:
Kulę o promieniu R wpisano w ostrosłup prawidłowy czworokątny. Wyznacz krawędź podstawy tego ostrosłupa tak aby jego objętość była największa. Macie jakieś podpowiedzi?
3 wrz 20:00
daras:
my nie ale wyszukiwarka tak:
http://cse.google.pl/cse?cx=partner-pub-8082496537969329:mqxxzmak47q&ie=UTF-8&q=kula+wpisana+w+ostros%C5%82up+czworok%C4%85tny+prawid%C5%82owy&sa=Szukaj&siteurl=matematyka.pisz.pl/strona/szukaj.html&ref=matematyka.pisz.pl/strona/3418.html#gsc.tab=0&gsc.q=kula%20wpisana%20w%20ostros%C5%82up%20czworok%C4%85tny%20prawid%C5%82owy&gsc.page=1
3 wrz 20:04