matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz ekstrema funkcji.
Mikna:
f(x,y)=2x
2
+y
2
−2xy+2x−4y
3 wrz 16:54
:):
policz pochodne cząstkowe po x,y
3 wrz 16:59
Mikna:
Zrobione, dalej obliczanie układu równań niestety średnio z tym. x=4x−2y+2 y=−2x+2y−4
4 wrz 16:36
daras:
http://www.matematyka.pl/42663.htm
4 wrz 16:44