matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wykładnicza
Kamiś:
Rozwiąż równanie wykładnicze (uprzedzam − dobrze przepisałem) (7−4
√
3
)
x
= (7+4
√
3
)
2
2 wrz 22:27
ICSP:
1
(7 − 4
√
3
)
x
=
(7 − 4
√
3
)
2
x = −2
2 wrz 22:30
Kamiś:
Dziękuje
2 wrz 22:31