pomocy
kuba: | | 2 | |
wymień kolejność przekształceń aby z wykresu y=f(x) otrzymać wykres y=− |
| f(13x+6)−3 |
| | 3 | |
2 wrz 17:57
kuba: Czy prawidłowa będzie najpierw translacja o wektor [6,−3] otrzymam y=f(x+6)−3 a potem
powinowactwo względem osi OY skala 3 i y=f(1/3x+6)−3 a potem powinowactwo względem osi OX i
y=−2/3 f(1/3x+6)−3 ? wszystko się zgadza?
2 wrz 18:02
Kacper:
2 wrz 18:25
Mila:

y=
√x
1) T
−6,0⇔
y=f(x+6)
| | 2 | | 2 | | 1 | |
3) POX, k=− |
| ⇔y=− |
| f( |
| x+6) |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
| | 2 | | 1 | |
4) T[0,−3]⇒y=− |
| f( |
| x+6)−3 |
| | 3 | | 3 | |
Kacper, sprawdź.
2 wrz 20:00
Eta: Ok
2 wrz 20:06
Mila:
2 wrz 20:09