log
Kinia: wyznacz wszystkie wartosci x, dla ktorych liczby log2 (22x−1−1/4), log2√2x+4x, 3 w
podanej kolejnosci tworza ciag arytmetyczny wyznacz roznice tego ciagu
7 gru 19:47
Kinia: wyznacz wszystkie wartosci x, dla ktorych liczby log2 (22x−1−1/4), log2√2x+4x, 3 w podanej
kolejnosci tworza ciag arytmetyczny wyznacz roznice tego ciagu
7 gru 20:17
Kinia: wyznacz wszystkie wartosci x, dla ktorych liczby log2 (22x−1−1/4), log2√2x+4x, 3 w
podanej kolejnosci tworza ciag arytmetyczny wyznacz roznice tego ciagu
7 gru 20:19
Kinia: wyznacz wszystkie wartosci x, dla ktorych liczby log2 (22x−1−1/4), log2√2x+4x, 3 w
podanej kolejnosci tworza ciag arytmetyczny wyznacz roznice tego ciagu
7 gru 20:19
Kinia: prosze o pomoc:(
7 gru 20:24
Kinia: prosze o pomoc:(
7 gru 20:25
kaz: Kinia
w pierwszym jest log2(22x−1−14)?
7 gru 20:29
Kinia: tak
7 gru 20:30
kaz: spróbuję pomóc
7 gru 20:31
Kinia: bylabum ci baardzo wdzieczna
7 gru 20:32
kaz: spróbuję pomóc
7 gru 20:39
kaz: z własności ciągu
2b=a+c czyli
2log
2√2x+4x=log
2(2
2x−1−
14)+log
28
log
2(2
x+2
2x)=log
28(2
2x−1−
14)
2
x+2
2x=4*2
2x−2
3*2
2x−2
x−2=0
2
x=t>o
Δ=25
√Δ=5
t
1=−
23
t
2=1
2
x=1→x=0
7 gru 20:51
Kinia: dziekuje Ci bardzo zbawco

pozdrowionka
7 gru 20:54