matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całki podwójne
Kar:
Mam obliczyć całke gdzie D : x
2
+ y
2
= 4, y≥x Wiem ,że x
2
+ y
2
= 4 to okrąg o promieniu 2 lecz nie wiem narysować to y≥x. Z góry dziekuje za pomoc
1 wrz 20:40
J:
1 wrz 20:42
5-latek:
razem z prosta y=x
1 wrz 20:43
Kar:
Dzięki
1 wrz 20:44