matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
transponowanie macierzy
111:
jeśli mam macierze A, B, C, to jakie bedzie rozwiązanie równania? (A + B * X
T
)
T
= C A
T
+ (B*X
T
)
T
= C (A po transp. = A') A' + (X
T
)
T
* B
T
= C (C − A' = D) X * B' = D X = D * macierz B' odwrócona
1 wrz 17:49