matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji
stefan:
lim x−>1 (x
2
−x)/(2x
2
+10x−7) = lim x−>1 (x(x−1))/(x−1)(x+1) = lim x−>1 x/(x+1) =1/2 czy to ma jakikolwiek sens ? przykład pochodzi z książki
31 sie 14:27
J:
nie ma
31 sie 14:32