matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyjasnienie ciagow
Lulu :
Skąd się wziął ten wzór? Jak go wprowadzono? Może ktoś wyjaśnić? a
k
+
1
=S
k
+
1
− S
k
31 sie 12:22
J:
S
k
= a
1
+ a
2
+a
3
+ ..... a
k
S
k+1
= a
1
+ a
2
+ a
3
+... a
k
+ a
k+1
...teraz widzisz ?
31 sie 12:26