kwadrat
6xdj: Ile cemtymetrow ma bok kwadratu jeżeli kwadrat o boku większym o 15 cm ma pole większe o 225
cm
(x+15)(x+15)= x2+225
(x+15)2= x2+225
x2+30x+225= x2+225
30x=0 x=0
taki kwadrat nie istniej
29 sie 18:16
Kacper:
I?
29 sie 18:17
:): chyba, że punkt można uznać za mały kwadracik..
29 sie 18:18
6xdj: Czyli dobrze rozwiązane ?
29 sie 18:18
:): tak
29 sie 18:19
Bogdan:
"Punkt jest, który nie ma żadnej długości, ani szerokości ani miąższości"
297928,
punkt nie może być więc kwadracikiem
29 sie 18:21
6xdj: Dzieki
29 sie 18:21
:): Żartowałem Bogdan..
29 sie 18:22
Bogdan:
tak też odebrałem Twoje słowa, jako żart
29 sie 18:23
:):
29 sie 18:23
Janek191:
Bogdan stosuje definicje według Euklidesa (?)
29 sie 19:01