dodawanie
Asmander: 2+2=? 3,(9)
x=0,(9)
10x=9,(9)
10x−x=9,(9)−0,(9)
9x=9
x=1

dobrze mam to rozwiązane?
29 sie 17:21
zenko:
ok
29 sie 17:22
:): tak
1=0.99999......
29 sie 17:22
Asmander: i na sprawdzianie mogę napisać, że 2+2=3,(9)

nikt nie ma prawa odjąć mi punktów?
29 sie 17:24
:): możesz napisać
3,(9)=3+0,(9)=3+1=4
29 sie 17:25
zenko:
Jak Ci ktoś "odejmie punkty" to.............. wytocz proces sądowy z odszkodowaniem 1 mln zł
29 sie 17:27
:): Ale tak szczerze..to głupie to zadanie troche..
29 sie 17:28
zenko:
W matematyce nie ma "głupich zadań" !
29 sie 17:32
:): No niby tak... ale jaki będzie następny krok tego zadania...
Oblicz 6,(9)...
29 sie 17:34
zenko:
6,(9)=7
29 sie 17:37
29 sie 17:37
zenko:
Zapamiętać,że 0,(9)=
1 i bingo
29 sie 17:38
daras: mogą ci za każde zadanie odjąć 0 ≈ 0,(1) punkta
a na końcu to zaokraglić
29 sie 17:59
daras: to była wersja light
29 sie 18:00
daras: bo mgliby przecież odejmować po 0 ≈ 0,(49) ale wtedy byś chyba nie zaliczył
29 sie 18:01