x2 | ||
całka z | dx | |
x+1 |
x2 | x2+1−1 | x2+1 | −1 | −1 | |||||
= | = | + | =1+ | ||||||
x2+1 | x2+1 | x2+1 | x2+1 | x2+1 |
x2 −1 + 1 | ||
= ∫ | dx ... | |
x+1 |
x2 | x2+x−x | x(x+1) | x | x(x+1) | x+1−1 | ||||||
= | = | − | = | − | = | ||||||
x+1 | x+1 | x+1 | x+1 | x+1 | x+1 |
x(x+1) | −(x+1) | 1 | 1 | ||||
+ | + | =x−1+ | |||||
x+1 | x+1 | x+1 | x+1 |
x2 | x2−1 | 1 | (x−1)(x+1) | 1 | ||||||
= | + | = | + | |||||||
x+1 | x+1 | x+1 | x+1 | x+1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |