potegi
marcia: 3√9x=27*32x−4
23x=2x−1 /*3
2x=6x−3
−4x=−3
x=0,75
16x+2=4x−1
42(x+2)=4x−1
2(x+2)=x−1
2x+4=x−1
x=−5
28 sie 21:53
:): sam sobie zadałeś i rozpisałes?

I dobrze!
28 sie 21:55
Eta:
ok
28 sie 21:55
marcia: dzieki
28 sie 21:57
PW: Szczególnie wzruszające jest zasygnalizowanie mnożenia stronami przez 3 po genialnym
przeskoku myślowym polegającym na pominięciu wyliczeń wykładników i najważniejszej w tym
zadaniu rzeczy − skorzystania z różnowartościowości funkcji wykładniczej.
28 sie 22:04
28 sie 22:06
Eta:
Nasz miły
PW już tak ma

lubi : pisać, pisać, pisać ............
......................................................................................
......................................................................................
......................................................................................
28 sie 22:24
:):
28 sie 23:07
6xdj: A ja popieram
PW
29 sie 10:53
Eta:
Ja też

nie tylko popieram ale i
podziwiam
29 sie 12:46