Przekształcenia geometryczne
Calineczka:): Zapisz równanie prostej przechodzącej przez punkt (1, 6) która jest:
a) równoległa do prostej y= 23 x+1
b) prostopadła do prostej y= 23 x+1
7 gru 19:13
zet:
współczynniki kierunkowe prostych równoległych są równe
więc a
1=a
2=
23
a) y −y
A=
23*( x −x
A) dla A( 1,6)
podstaw dane i dokończ.....
b) podobnie: ale współczynniki kierónkowe prostych prostopadłych są:
a
2= −
1a1= −
32
y −y
A = −
32*( x −x
A) A( 1, 6)
dokończ , zapamiętaj i naucz się tego
7 gru 19:24
zet:
współczynniki kierunkowe prostych równoległych są równe
więc a
1=a
2=
23
a) y −y
A=
23*( x −x
A) dla A( 1,6)
podstaw dane i dokończ.....
b) podobnie: ale współczynniki kierunkowe prostych prostopadłych są:
a
2= −
1a1= −
32
y −y
A = −
32*( x −x
A) A( 1, 6)
dokończ , zapamiętaj i naucz się tego
7 gru 19:25
zet:
kierunkowe ...... przepraszam za "chochlika ortograficznego"
7 gru 19:26
x: Pewnie zdajesz mature z matmy, a nie umiesz tak prostej rzeczy... Lepiej sobie daj spokój....
7 gru 19:28
Calineczka:): Nie ma sprawy

Dziękuje bardzo

I chyba poznaje to wykonywanie zadań

Heh już wiem kto się
tam kryje

Pozdrawiam
7 gru 19:29
Calineczka:): Zdaje mature ale dopiero za rok

No widzisz nie umiem ale dąże do tego żeby się tego nauczyć
więc po co twój głupi komentarz

Dobrze że ty wiesz
7 gru 19:32
x: Mój cel spełniłem. Prowokacja się udała. Mam satysfakcję
7 gru 19:35
Calineczka:): No nie wiem z czego tu mieć satysfakcje? Może nie każdy jest tak pojęty w matematyce jak Ty

o
ile wogóle jesteś
7 gru 19:42
zet:

Powodzenia , tak trzymaj ..... " trening czyni mistrza "
7 gru 19:45
Calineczka:): Dziękuje
7 gru 19:50