matematykaszkolna.pl
Przekształcenia geometryczne Calineczka:): Zapisz równanie prostej przechodzącej przez punkt (1, 6) która jest: a) równoległa do prostej y= 23 x+1 b) prostopadła do prostej y= 23 x+1
7 gru 19:13
zet: współczynniki kierunkowe prostych równoległych są równe więc a1=a2= 23 a) y −yA= 23*( x −xA) dla A( 1,6) podstaw dane i dokończ..... b) podobnie: ale współczynniki kierónkowe prostych prostopadłych są: a2= −1a1= −32 y −yA = −32*( x −xA) A( 1, 6) dokończ , zapamiętaj i naucz się tego emotka
7 gru 19:24
zet: współczynniki kierunkowe prostych równoległych są równe więc a1=a2= 23 a) y −yA= 23*( x −xA) dla A( 1,6) podstaw dane i dokończ..... b) podobnie: ale współczynniki kierunkowe prostych prostopadłych są: a2= −1a1= −32 y −yA = −32*( x −xA) A( 1, 6) dokończ , zapamiętaj i naucz się tego emotka
7 gru 19:25
zet: kierunkowe ...... przepraszam za "chochlika ortograficznego"
7 gru 19:26
x: Pewnie zdajesz mature z matmy, a nie umiesz tak prostej rzeczy... Lepiej sobie daj spokój....
7 gru 19:28
Calineczka:): Nie ma sprawyemotka Dziękuje bardzoemotka I chyba poznaje to wykonywanie zadańemotka Heh już wiem kto się tam kryjeemotka Pozdrawiamemotka
7 gru 19:29
Calineczka:): Zdaje mature ale dopiero za rok No widzisz nie umiem ale dąże do tego żeby się tego nauczyć więc po co twój głupi komentarz Dobrze że ty wiesz
7 gru 19:32
x: Mój cel spełniłem. Prowokacja się udała. Mam satysfakcję emotka
7 gru 19:35
Calineczka:): No nie wiem z czego tu mieć satysfakcje? Może nie każdy jest tak pojęty w matematyce jak Ty o ile wogóle jesteś
7 gru 19:42
zet: Powodzenia , tak trzymaj ..... " trening czyni mistrza " emotka
7 gru 19:45
Calineczka:): Dziękuje emotka
7 gru 19:50