matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
ela:
Miejscami zerowymi funkcji f(x)=(x−2)(x
2
−6x+9)/x
2
−9 są liczby: A. 2 B. 2;3 C. −2;3 D. −3;2;3
28 sie 13:52
6xdj:
a
28 sie 14:06
Hajtowy:
x=2 v x=3 Ale, D
f
= R−{−3;3} Tak więc 3 odpada i zostaje nam odp A
28 sie 14:27