a + b | a | b | ||||
Podpowiedź: | = | + | ||||
c | c | c |
2xcos2x + 1 | ||
∫ | dx | |
cos2x |
1 | ||
tak jak napisał Bogan oraz ( | )'=tgx | |
cos2x |
1 | ||
[tg(x)]' = | ||
cos2(x) |
2xcos2x | 1 | 2xcos2x | ||||
∫ | +∫ | = ∫ | + tgx wydaje mi się, że tak to | |||
cos2x | cos2x | cos2x |
a*b | ||
Podpowiedź (ech, student) | = a dla b≠0 | |
b |
dx | cos2(x)+sin2(x) | |||
∫ | =∫ | dx | ||
cos2{x} | cos2(x) |
sin(x) | sin(x) | cos(x) | ||||
∫dx+∫sin(x) | dx=∫dx+ | −∫ | dx | |||
cos2(x) | cos(x) | cos(x) |
dx | sin(x) | |||
∫ | = | +C | ||
cos2{x} | cos(x) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |