Pomocy
Ania: Proszę o naprowadzenie mnie na rozwiązanie ∫sinxcosx√3sin2x−7cos2x
28 sie 09:39
Ania: I przepraszam za spam
28 sie 09:40
azeta: | | sinxcosx | |
∫ |
| dx tak wygląda, prawda? |
| | √3sin2x−7cos2x | |
28 sie 09:42
Ania: tak
28 sie 09:44
azeta: | | sinxcosx | | sinxcosx | |
∫ |
| dx=∫ |
| dx |
| | √3(1−cos2x)−7cos2x | | 3−10cos2x | |
teraz cos
2x=t
−sin2xdx=dt
−2sinxcosx=dt
28 sie 09:51
azeta: oczywiście tam ma być √3−10cos2x w mianowniku
28 sie 09:51
Ania: Szczerze mówiąc to do tego sama doszłam

I myślałam, że to zły sposób bo nie wiem co dalej...
ale dziękuje
28 sie 09:52
Ania: ale teraz to widzę... dzięki
28 sie 09:55
azeta: teraz jest wzór:
| | f'(x) | |
∫ |
| dx=2 √f(x)  |
| | √f'(x) | |
28 sie 09:57