Wykaż ze
:3: | | (0,25)−1 + log1,21,2 | |
Wykaz ze |
| = −5 |
| | | | 1 | | 1 | | log (2−log |
| √3 x log√3 |
| ) −1 | | | 3 | | 3 | |
| |
27 sie 16:45
:): wyglada dziwnie...ale jest prościutkie w rozpisaniu... rozpisz każdy składnik w postaci
"normalnej" liczby
27 sie 16:47
:3: W liczniku wyszło mi 5 a w M ianowniku log3 − 1
27 sie 16:52
ZKS:
W mianowniku wykorzystaj wzór logab * logbc = logac.
27 sie 16:53
:): zgadza się, w liczniku 5
log
(1/3) z
√3=a
3
−a=3
1/2==> a=−1/2...
27 sie 16:54
:): albo tak jak ZKS...ale to zależy czy znasz wzór na zmianę podstawy logarytmu
27 sie 16:55