a | ||
ośmiokącie jest równy | √4+√8 | |
2 |
0,5 a | ||
sin 22,5o = | / * 2 r | |
r |
a | a | ||||||||||||
r = | = | = | |||||||||||
2 sin 22,5o |
|
a | √2 +√2 | a*(√2 +√2) | √2 | |||||
= | * | = | * | = | ||||
√2 − √2 | √2 + √2 | √2 | √2 |
a | a | |||
= | *√4 + 2√2 = | *√4 + √8 | ||
2 | 2 |
a2 | ||
r2= | ||
2−√2 |
a | a√2−√2 | a√2−√2(2+√2) | a | |||||
r= | = | = | = | √2(2+√2) | ||||
√2−√2 | 2−√2 | 2 | 2 |
a | ||
r= | √4+√8 | |
2 |
√2 | ||
a2=2r2−2r2* | ||
2 |
a2 | ||
r2= | ||
2−√2 |
a2(2+√2) | ||
r2= | ||
4−2 |
a2(2+√2) | ||
r=√ | ||
2 |
a | ||
,stąd r= | √4+√8 | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |