całka
hehe: nie mam żadnego dobrego pomysłu jak sie za to zabrać

całka ∫
√1+(ctg2x)
zamias ctg mozna by było tez dać (
cossin)
2
26 sie 22:37
26 sie 22:43
hehe: IC SP to tego momentu udało sie mi dojść. Gdyby nie było pierwiastka bo mmm... z wzoru mamy ze
26 sie 23:00
26 sie 23:03
ICSP: Oczywiście z dokładnością do znaku : √sin2x = |sinx|
Zapewne zadanie polega na policzeniu długości krzywej będącej wykresem funkcji f(x) = ctgx − x
na jakimś zadanym przedziale.
26 sie 23:05
ICSP: Oczywiście f(x) = ln|sinx| + C
26 sie 23:24
hehe: tak włśnie, trzeba było policzyć dł krzywej y=lnsinx
OK, dzieki wielkie. Teraz zabieram sie za dokładne zrozumienie
26 sie 23:44