udowodnij twierdzenie o odcinkach siecznych okręgu
nacix:

Przyjmij oznaczenia jak na rysunku i udowodnij twierdzenie o odcinkach siecznych okręgu,
korzystając z twierdzenia o odcinkach stycznej i siecznej.
26 sie 21:26
Bogdan:
Na podstawie twierdzenia o odcinkach siecznych okręgu (tu
4004 jest to twierdzenie)
|PM|
2 = |PB| * |PA| i |PM|
2 = |PD| * |PC| stąd ... dokończ
26 sie 21:41
Kacper:
27 sie 12:13
nacix: no i nic nie udowodniłeś tym, napisałeś tylko wzór twierdzenia, i co dalej?
27 sie 18:52
^v^^v^^v^:
dalej: |PB| * |PA| = |PD| * |PC| cnd
27 sie 19:07
stiopa:
ale ty nacix ciemny jesteś

a do tego leń
27 sie 21:35
:): ojjj można było łagodniej

no ale LENIUSZEK niezły!
27 sie 21:35
stiopa:
To było łagodniej, mogłem napisać prawdę o możliwościach intelektualnych nacixa
27 sie 22:58
nacix: ta strona jest po to, żeby dodawać zadania jeśli nie umie się ich rozwiązać, a nie po to,
żebyście zajmowali się mną i moimi zdolnościami...
29 sie 10:00
:): Nie bądź zły.... tylko no czasem sam coś przemyśl. A tu widzisz, że długo by to nie trwało

pzdr
29 sie 11:26
nacix: Nie chodzi o to, że jestem zły, ale o to, że tego nie rozumiem i dlatego proszę o pomoc na tym
forum.
29 sie 12:06
:): no spoko spoko
29 sie 12:07