funkcje
funkcje: Co oznacza wyrazenie F(f)(a) odnosnie funkcji?
26 sie 15:17
funkcje:
Napisze dokladniej
F(f)(a)=......, gdzie F jest funkcja wyjsciowa, f tez jest funkcja, natomiast a jest argumentem
ale jak to odczytac?
26 sie 15:20
:): tak jak napisałaś/−es wlasnie

Argumentami tej funckcji są funkcja i wartość
26 sie 15:27
Metis: Może chodzi o zapis:
F(f,a) ?
26 sie 15:27
:): Tznn generalnie Działasz zapewne z pewnego zbioy funkcji...
Bierzesz jakąs funkcję f...i z nią coś robisz..
26 sie 15:28
:): Nie nie... @Metis..znam ten zapis co podał @funkcje
26 sie 15:29
funkcje: Powyzszy zapis byl tylko przykladowy
konkretnie chodzi o takie zadanie
F: ABxC→(AB)C
niech f: BxC→A
f(<b, c>)
oraz g: C→AB
g(c)=h, gdzie h: B→A; h(b)
26 sie 15:34
funkcje:
Argumentem funkcji F jest funkcja f, a wartoscia fukcji F jest funkcja g, ktorej wartoscia jest
funkcja h.
F(f)=g
Czy ten wzor jest poprawny?
26 sie 16:42
funkcje: ?
27 sie 01:19