Trygonometria
Medyk : Rozwiąż √3cos2x + 9cosx + 4√3 = 0
26 sie 09:25
Saizou :
√3cos2x+9cosx+4√3=0
√3(cos2x−sin2x)+9cosx+4√3=0
√3(cos2x−(1−cos2x))+9cosx+4√3=0
√3(2cos2x−1)+9cosx+4√3=0
2√3cos2x−√3+9cosx+4√3=0
2√3cos2x+9cosx+3√3=0
dokończ
26 sie 09:45
Medyk : Nie da sie. Wychodzi delta niewymierna.
26 sie 09:48
Saizou : Δ=9*9−4*2√3*3√3=81−4*6*3=81−72=9
26 sie 09:50
6xdj: 2√3*3√3*4= 24*3=72
Δ = 81−72= 9
26 sie 09:51
Medyk : Cosx = −√3/2 lub cosx = −√3 ?
26 sie 10:37
Medyk : Juz mam
26 sie 10:40
Benny: −1≤cosx≤1
26 sie 10:41