2n! | ||
∑ | ||
3nn2n |
(4n2+6n+3)n2n | ||
∑ | na oko wychodzi ze 4/3 czyli rozbiezny | |
3(n+1)2n+2 |
n2n | ||
ale nie wiem co dalej, jak porównać | ? prosze o pomoc | |
(n+1)2n |
an+1 | 2(n+1)! | 3nn2n | |||
= | • | = | |||
an | 3n+1(n+1)2(n+1) | 2n! |
2n!(n+1) | 3nn2n | ||
• | = | ||
3•3n•(n+1)•(n+1)2n | 2n! |
n2n | 1 | n | |||
= | •( | )2n= | |||
3•(n+1)2n | 3 | n+1 |
1 | 1 | 1 | 1 | ||||
(1− | )2n= | (((1+ | ))−n−1)2n)1/(−n−1)= | ||||
3 | n+1 | 3 | −n−1 |
1 | 1 | ||
e−2= | gdy n→∞ | ||
3 | 3e2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |