matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
moment siły
delikatny:
długość . AB
1
odcinek |AC|=
l
2
odcinek |AB`|=a
1
odcinek |CP|=
l
2
(muszę wyznaczyć moment siły) wszystkie siły znam tylko nie znam długości ramienia |AB|
25 sie 20:03
Dziadek Mróz:
Daj całe zadanie, bo tu jedynie jasnowidz lub wróżka pomoże
25 sie 20:16
delikatny:
http://zapodaj.net/images/ffc6240d13b6c.jpg
25 sie 20:18
delikatny:
a
chodzi mi o to jak wyliczyć ze odcinek |AB|=
tak jak jest to podane w odpowiedzi
cosα
25 sie 21:11