matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomian
Pietrek:
(4x+4)
3
+(x+1)
4
=0 << obliczyc x
25 sie 19:19
Eta:
4
3
(x+1)
3
+(x+1)
4
=0 (x+1)
3
(64+x+1)=0 (x+1)
3
(x+65)=0 ⇒ x= −1 v x= −65
25 sie 19:24
Pietrek:
Dziękuje
25 sie 19:27