Proste obliczenie
Przemek: √7/9+√9/7
25 sie 14:56
AS: Jeżeli wiesz że proste, to dlaczego nie liczysz?
25 sie 15:02
Przemek: Bo dla was napewno jest proste, a dla mej skromnej osoby po maturze poprawkowej z matmy nie.
Byłbym wdzieczny za podanie obliczenia
25 sie 15:03
Dziadek Mróz:
| | √7 | | √9 | | √7 | | 3 | |
√7/9 + √9/7 = |
| + |
| = |
| + |
| = |
| | √9 | | √7 | | 3 | | √7 | |
| | 7 | | 9 | | 16 | | √7 | | 16√7 | |
= |
| + |
| = |
| * |
| = |
| |
| | 3√7 | | 3√7 | | 3√7 | | √7 | | 21 | |
25 sie 15:05
Przemek: Dzięki wielkie
25 sie 15:15
PW: Proste będzie, gdy zastosujesz algebrę.
| | 1 | | 1 | |
a+ |
| = a{1+ |
| ) = [po podstawieniu danych] = |
| | a | | a2 | |
| | 7 | | 9 | | √7 | 16 | | 16√7 | |
√ |
| (1+ |
| ) = |
|
| = |
| |
| | 9 | | 7 | | 3 | 7 | | 21 | |
25 sie 15:33
Mila:
Jak napisałeś te maturę?
Była łatwa .
25 sie 16:58
25 sie 17:29