oij
daw: całka
∫ 1{U}{(x4+x3+x2)} dx
i cos mi nie idzie rozklad na czynniki, wychodzi 0=0
25 sie 02:16
daw: Poprawka estetyczna:
jednak wciaż nei da sie tego rozłozyc na ulamki proste

jak to mozliwe?
25 sie 02:24
:): zawsze sie da... jest twierdzenie

x
4+x
3+x
2=x
2(x
2+x+1)... ..wiesz co dalej
25 sie 02:25
daw: no i dalej nie idzie
25 sie 02:27
daw: | | A | | B | | Cx+D | |
robie |
| + |
| + |
| i wychodzą same 0 |
| | x2 | | x | | X2+x+1 | |
25 sie 02:28
:): 1x4+x3+x2=
1x2(x2+x+1)=
ax+bx2 +
cx+dx2+x+1 co nie..

i szukamy a,b,c,d........
25 sie 02:28
:): sorry...ty miales wiecej racji..

ale tam nie am byc A tylko Ax+F co nie?>>
25 sie 02:29
daw: ah, juz znalazlem blad, robiłem ciągle A*1=1
25 sie 02:30
:): no to spoko
25 sie 02:32
:): i nie samo A tylko Ax+F

!
25 sie 02:33
daw: to chyba znak ze czas juz spac

dzięki za pomoc
25 sie 02:33
:): A zresztą... samo A też powinno wyjść!

Jakby co pisz
25 sie 02:33
25 sie 02:33
daw: teraz poszło, dzieki i nawzajem
25 sie 02:39