x−2 | 4 | 1 | −4 | |||||
limx→2+( | − | )=limx→2+( | + | ) | ||||
(x−2)(x+2) | x2−4 | x+2 | x2−4 |
1 | 1 | |||
pierwsze wyrażenie: | dąży do | |||
x+2 | 4 |
−4 | ||
można zauważyć, że licznik ułamka | jest stały a mianownik bd dążył do zera zatem | |
x2−4 |
x−6 | 1 | −4 | ||||
limx−>2+( | )=limx−>2+( | )+limx−>2+( | ) | |||
x2−4 | x+2 | x2−4 |
1 | −4 | |||
= | +[ | ]=−∞ | ||
4 | 0+ |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |