całki
bimbam: całki − początki
dlaczego
∫ a(t) dt = ∫ 1 dt =
t + C
dlaczego wynik to
t + C
liczę całkę z przyspieszenia i chcę ustalić v(t) − zależność prędkości od czasu
23 sie 22:40
bimbam: bo (t)`= 1
23 sie 22:55
ICSP: bo ∫ dt = t + C
Wzorów nie znasz.
23 sie 22:59
bimbam: całki − początki
dziś od południa się tego uczę,... więc nie znam wzorów
23 sie 23:06
23 sie 23:11
Saizou : zawsze wynik możesz sobie sprawdzić licząc pochodną z niego
np.
licząc pochodną z wyniku
| | 1 | |
( |
| x 3)'=x 2 czyli wyrażenie podcałkowe  |
| | 3 | |
23 sie 23:13
23 sie 23:16
23 sie 23:24
.: fiu fiuuuuu fiuuuuuuuuuuu

serwer zaczyna być płatny

za dostęp do rozwiązanych zadań, np w linku padanym przez Saizou
trzeba wysłac sms i zapłacić 3,69
rozwiąż n x kliknięć x 3,69 − podatek =..?
24 sie 09:34
daras: z uwzględnianiem VATu czy nie ?
24 sie 09:53
5-latek: Czyzby wtedy
daras 
pozdrawaim miał racje?
24 sie 10:01