jak wykonać ten przykład?
Enzo: | | x | | x+1 | | 2x+3 | |
witam wszystkich jak to wykonać |
| − |
| − |
| |
| | x−4 | | 4−x | | x−4 | |
23 sie 22:04
Godzio:
| | x | | x + 1 | | 2x + 3 | |
... = |
| + |
| − |
| = |
| | x − 4 | | x − 4 | | x − 4 | |
| | x + x + 1 − 2x − 3 | | − 2 | |
= |
| = |
| |
| | x − 4 | | x − 4 | |
23 sie 22:05
Enzo: czyli jak jest minus to zmieniam znak i tyle
23 sie 22:08
23 sie 22:10
Godzio: Ja u siebie błędu nie widzę.
23 sie 22:22
Eta:
| | 2 | |
Pewnie odp jest taka : |
| |
| | 4−x | |
23 sie 22:31
Enzo: tak
23 sie 22:35
Eta:
No to proste :
| | −2 | | 2 | | 2 | |
Godzio podał : |
| = |
| = |
| |
| | x−4 | | −(x−4) | | 4−x | |
23 sie 22:38
Enzo: ok ja jestem ślepy
23 sie 22:41
Eta:
To zjedz
23 sie 22:41
Enzo:
23 sie 22:43