matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kąty
Madzia:
Bardzo proszę o pomoc . W trójkącie ABC oraz A`B`C` poprowadzono środkowe AD i A`D`. Wiadomo że |BC|=|B`C`|, |AD|=|A`D`|i ∡ADB = ∡A`D`B`. Udowodnij że trójkąt ABC oraz A`B`C` są przystające.
7 gru 18:58