Logarytmy
Kayox: x= (log+4 49 *log
7 81)/(log
7 729 * log
4 7)
i czy mogę to zrobić tak
{(log
4 49)/(log
4 7)] * [(log
7 81)/(log
7 729)]
i teraz skorzystać z wzoru na zamianę podstawy tylko nie wiem czy tak można

log
7 497 * log
9 81729
i wtedy mam log
7 7 * log
9 19
22 sie 21:50
Kayox: dobra nie ważne.... źle zastosowałem wzór....
22 sie 22:00
5-latek: I czy mogę zrobić tak ........ Możesz
22 sie 22:08
Kayox: racja kto mi zabroni, grunt że już rozwiązane
22 sie 22:16
Fan: Mozna wiesziec skad te zadanie? Zbior jakis?
8 sty 17:10
Janek191:
log4 49 = log4 72 = 2 log4 7
itd.
8 sty 17:13