matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie wielomianowe
MB14:
2x
4
+3x
3
+3x−2=0
22 sie 01:12
Eta:
(x
2
+1)(2x−1)(x+2)=0 ..............
22 sie 01:16
ZKS:
2x
4
+ 3x
3
+ 3x − 2 = 2(x
4
− 1) + 3x(x
2
+ 1) = (x
2
+ 1)[2(x
2
− 1) + 3x]
22 sie 01:18
Eta:
22 sie 01:19
ZKS:
22 sie 01:24