1 | ||
rozwiązując układ równań: y= − | x+1 i y= −3x+11 ⇒ D(3,2) | |
3 |
xA+xB+xC | yA+yB+yC | |||
=xS i | =yS | |||
3 | 3 |
2 | ||
Mamy mieć dwa różne pierwiastki zatem 2 − 3m > 0 ⇒ m < | . | |
3 |
1 | 5 | |||
(m2 + m + | − | )(m − 1) > 0 | ||
4 | 4 |
1 | 5 | |||
[(m + | )2 − | ](m − 1) > 0 | ||
2 | 4 |
1 − √5 | 1 + √5 | |||
(m + | )(m + | )(m − 1) > 0 | ||
2 | 2 |
−1 − √5 | −1 + √5 | |||
m ∊ ( | ; | ) ∪ (1 ; ∞) | ||
2 | 2 |
−1 − √5 | −1 + √5 | 2 | ||||
m ∊ ( | ; | ) ∪ (1 ; ∞) ∩ m ∊ (−∞ ; | ) | |||
2 | 2 | 3 |
−1 − √5 | −1 + √5 | |||
m ∊ ( | ; | ). | ||
2 | 2 |
2 | ||
Δ>0 ⇒ ...... m< | ||
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |