| 1 | ||
2a2= | a*h/*2 h=− wysokość ściany bocznej | |
| 2 |
| 1 | ||
H2+( | a)2=h2 | |
| 2 |
| 1 | 1 | 3 | 63 | 63 | ||||||
H2=(4a)2− | a2=16a2− | a2=15 | a2= | a2= | P | |||||
| 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
| 63 | 3 | |||
H=√ | P= | √7P | ||
| 4 | 2 |
| 1 | 3 | 1 | ||||
V= | P | √7P= | P√7P | |||
| 3 | 2 | 2 |
| 4P | ||
2Ps=a*h ⇒a*h=4P ⇒ h= | ||
| a |
| a2 | P | |||
a=√P to h=4√P i | = | |||
| 4 | 4 |
| P | √63P | 3 | ||||
H=√16P− | = | = | √7P | |||
| 4 | 2 | 2 |
| 1 | 3 | P√7P | ||||
V= | P* | √7P= | ||||
| 3 | 2 | 2 |