matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bryły
Ola:
Objętość czworościanu foremnego jest równa 9. Oblicz długość krawędzi tego czworościanu.
21 sie 22:32
Metis:
a
3
√
2
V=
12
a
3
√
2
=9
12
a
3
√
2
=108 /:
√
2
a
3
=54
√
2
a=3
√
2
21 sie 22:39