matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie 1
Karol:
Dany jest Δ prostokątny |<ABC|=90stopni oraz |<BCA=α. Oblicz długość boków |AB|, jeżeli |AC|=11 i |BC|=5. Wyznacz wszystkie wartości funkcji trygonometrycznych kątaα oraz podaj jego miarę.
21 sie 14:57
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1718.html
21 sie 17:00