matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Nocnystróż:
1
9
log
3
5 + 2log
27
4
√
3
=
2
1
Jest 9 do potęgi
log..
2
21 sie 14:39
Janek191:
9
0,5 log
3
5
= (3
2
)
0,5 log
3
5
= 3
log
3
5
= 5
21 sie 14:45
Janek191:
1
1
2 log
27
4
√
3
= log
3
3
(
4
√
3
2
) =
log
3
√
3
=
log
3
3
1
2
=
3
3
1
1
1
1
=
*
log
3
3 =
*1 =
3
2
6
6
21 sie 14:49
Nocnystróż:
1
Mnie też druga część wychodzi inaczej. W książce jest 5x 3
3
21 sie 14:57