wartość bezwzględna. pomóżcie obliczyć
Mika1mt: POMÓŻCIE!
I1/3x+2I>1
7 gru 18:15
Rudy: trzeba rozwiązać taką podwójną nierówność
7 gru 18:19
Rudy: sory odwrotnie znak dałem
7 gru 18:20
Rudy: x > −3 ⋁ x < −9
x ∊ (−
∞; −9) ∪ (−3;
∞)
7 gru 18:24
Mika1mt: 210x+(√8)16
________________=47x
2−2
7 gru 18:29
Rudy: to kolejne zadanie? chodzi o rozwiązanie równania?
7 gru 18:32
Mika1mt: tak bardzo proszę
7 gru 18:33
Rudy: 2
10x + (2
3/2)
16 = 2
14*2
−2x
2
10x − 2
12x = −2
24
x(2
10 − 2
12) = −2
24
| | −224 | | −224 | | 214 | |
x = |
| = |
| = |
| = |
| | 210 − 212 | | 210(1 − 22) | | (22 − 1) | |
7 gru 18:37
Mika1mt: my na lekcji stanęliśmy na:
210 (x+214)
−−−−−−−−−−=214x
2−2
Dałbyś radę jakoś to dokończyć?
będę bardzo wdzięczna
7 gru 18:43