wykonaj dzialanie
karolina:
20 sie 21:19
Metis: x≠2
x=2(x−2)
x=2x−4
x−2x=−4
−x=−4
x=4
Spr.:
0=0
20 sie 21:22
20 sie 21:27
pigor: ..., a dla mojej ...

M tak :
dane wyrażenie ma sens ⇔ x−2≠0 ⇔
x≠2 ⇔
x∊R−{2},
wtedy wyrażenie (różnica) :
| x | | x | | 2 | | x | | 2(x−2) | | x−2(x−2) | |
| − 2 = |
| − |
| = |
| − |
| = |
| = |
| x−2 | | x−2 | | 1 | | x−2 | | x−2 | | x−2 | |
| | x−2x+4 | | −x+4 | | 4−x | |
= |
| = |
| = |
| , gdzie x≠2koniec kropka...  |
| | x−2 | | x−2 | | x−2 | |
20 sie 22:47
Metis: Cześć
pigor 
Nie zaglądasz tutaj tak często jak wcześniej, co się Tobą dzieje
20 sie 22:48
Eta:
... "koniec i kropka" to podałam o 21:27
więc po co .....................
20 sie 22:50
pigor: ..., co podałaś to mnie nie obchodzi; a to to piszę
do mojej M , ja do twoich rozwiązań nie wcinam się
20 sie 23:02
Eta:
20 sie 23:22
siewca:
pigor − nie pyskuj
20 sie 23:58