matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to??
Karolaa:
−5
Wykaż, że liczby a=
oraz b=|10
√
2
−15| są liczbami przeciwnymi.
2
√
2
+3
20 sie 17:27
Eta:
−10
√
2
+15
a=
= 10
√
2
−15
8−9
b=|10
√
2
−15|= −10
√
2
+15 = −a
20 sie 17:35
Karolaa:
DZIĘKUJE ŚLICZNIE
!
20 sie 17:46