Pomocy :))
Krzyś: Dana jest funkcja f(x)=min(3, x2−5x+7) gdzie min(a,b) oznacza nie większą z liczb a, b.
a)Oblicz wartość funkcji dla argumentów 0, 2 , 4
b)Dla <−2;5> naszkicuj wykres funkcji
20 sie 16:41
Eta:
g(x)=x
2−5x+7 i
y= 3
Rysujemy parabolę ( niebieska)
f(x)=min(3,x
2−5x+7)
to te punkty paraboli, które znajdują się pod prostą y=3 oraz te które leżą na prostej y=3
w przedziale x∊<−2,5>
odczytujemy z wykresu
f(x)
f(0)=
3 , f(2)=
1 , f(4)=
3
20 sie 17:00
Eta:
I gdzie ten
Krzyś ?
20 sie 20:31