matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Usuń niewymierność z mianownika
Kayox:
√
√
13
+
√
12
/
√
√
13
−
√
12
nie wiem czemu ale nie chciało mi wskoczyć do mianownika ;s
20 sie 14:59
ICSP:
1
=
√
√
13
+
√
12
*
=
√
√
13
+
√
12
*
√
√
13
+
√
12
=
√
√
13
−
√
12
=
√
(
√
13
+
√
12
)
2
= |
√
13
+
√
12
| =
√
13
+
√
12
20 sie 15:51