znaleźć macierz spełniającą równanie:
dzasta: X*A*A
T=B
A=[1 2 1 B=[−1 0]
0 1 0]
Wiem jak transponować macierz A, jednak nie wiem jak mam policzyć macierz odwrotną do A skoro
nie jest ona kwadratowa

proszę o pomoc
20 sie 13:05
kyrtap: eliminacją gaussa najlepiej
20 sie 13:09
dzasta: nie wychodzi gaussem
20 sie 13:30
b.: Nie ma czegoś takiego jak macierz odwrotna do macierzy niekwadratowej.
Po prostu trzeba rozwiązać układ równań.
20 sie 16:22
dzasta: a jak ten układ powinien wyglądać?
21 sie 10:47