matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uprosc
zz:
(4
x+1
* 16
3x/4
) : 8
5x/3
20 sie 09:53
zz:
20 sie 13:54
5-latek:
4
x+1
= 2
2
(x+1)
= 16
3x/4
= 2
4
(3x/4)
= 8
5x/3
= 2
3
(5x/3)
=
20 sie 18:50