matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Natalia:
Log
√
3
8 x Log
4
81=
19 sie 17:21
ZKS:
4
log
√
3
8 * log
4
81 = log
3
1
/
2
2
3
* log
2
2
3
4
= 3 * 2 * log
3
2 *
* log
2
3 =
2
12log
3
3 = 12
19 sie 17:24
Benny:
1
log
√
3
8*log
4
81=6*log
3
2*2*log
2
3=12log
3
2*
=12
log
3
2
19 sie 17:25
ZKS:
Przydatne wzory.
p
log
a
q
b
p
=
log
a
b
q
log
a
b * log
b
c = log
a
c
19 sie 17:28