matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Natalia:
Ułóż w kolejności od najmniejszej do największej a) 7
log
7
2 − 1/3
9
b) 10
l
og
4
10
c)
√
9
l
og
3
√
4
W przykładzie b i c jest do potęgi log
19 sie 14:03
Janek191:
1
2
7
log
7
2 −
1
3
= 7
log
7
2
*7
−
1
3
= 2*
=
> 1
7
1
3
3
√
7
2
< 2
3
√
7
9
10
log
9
4
=
= 2,25
4
√
9
log
3
10
√
4
= 3
log
3
5
= 5
19 sie 16:48